DÉMÁSZ – ÁRTEMISZ VIP

Vezetői Információs Portál

A bevezetés célja:  egy olyan vezetői felület létrehozása, amely könnyen áttekinthető, real-time ellátási információkat szolgáltat a vállalat teljes szolgáltatási területéről.

Felhasználó: EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.
A projekt időtartama: 2009-2010


Megoldás: Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. (DHE) által az utóbbi években kialakított integrált informatikai környezetben a hálózat-nyilvántartási (GIS), a hálózat-irányítási (DMS), a munkairányítási (WFMS), az üzemirányítási (SCADA) és a vállalatirányítási (ERP) rendszerek, zárt folyamatok mentén, üzenet alapú technológiával kerültek összekapcsolásra, így adottak voltak a feltételek egy olyan vezetői információs felület létrehozásához, amely a fenti rendszerek adataira támaszkodva, könnyen áttekinthető, real-time ellátási információkat szolgáltat a vállalat teljes szolgáltatási területéről.

A rendszer településenként és régiónként információt szolgáltat a folyamatban lévő üzemzavarokról és hibaelhárítási munkákról, a kiesett transzformátor állomások és kiesett fogyasztók számáról, a szolgálatban lévő szerelőcsapatokról, valamint az üzemeltetett és bevethető aggregátorokról.
Az információk megjelenítése térképes, táblázatos és grafikonos formában történik.

 

Mivel a rendszer kiesés esetén automatikusan „log” üzemmódra kapcsol, a pillanatnyi helyzet áttekintésén kívül, lehetőség van múltbeli események elemzésére is, akár az ellátás változásainak filmszerű lejátszásával.

 

Ez a funkció nagy segítséget nyújt a nagyobb üzemzavari események utólagos kiértékelését végző szakértői csoportnak és a vezetőknek egyaránt.