Geometria részvétel az 5. ÖKO-AQUA Nemzetközi Vízi Közmű Konferencián és Szakkiállításon
2012. 6. 28.

A Magyar Víziközmű Szövetség ötödik alkalommal rendezte meg 2012. június 13-15. között – a Debreceni Főnix Csarnok területén – az ÖKO-AQUA Nemzetközi Vízi Közmű Konferenciát és Szakkiállítást.

A konferenciához kapcsolódó szakmai kiállításon, ahol számos cég vonultatta fel termékeit és szolgáltatásait, a Geometria Kft. is képviseltette magát. Standunkon jelentős érdeklődés volt tapasztalható a cégünk által Európai Uniós támogatással (KMOP), közelmúltban kifejlesztett eKözmű rendszer iránt.
Az eKözmű a közműegyeztetés folyamatának első lépcsőjét, az adatbeszerzést egyszerűsíti le. A megoldás lényegében egy webáruház, amelyen keresztül a tervezők néhány kattintással, egységes formátumban vehetik meg a szakági adatokat a közművállalatoktól, személyes ügyintézést nélkül.

A rendszer hatékonyabbá teszi a teljes folyamatot, egyszerűsíti az elszámolást, az adatszolgáltatás díjának kiszámítását és a számla összeállítását, valamint alkalmas különböző forrásokból származó térképi adatok kezelésére is.  A közmű adatszolgáltatási folyamat egyszerűsítése és elektronizálása révén a rendszer használatával jelentősen csökkenthetők az ezzel kapcsolatosan felmerülő ráfordítások, minden közműegyeztetésben érintett számára.