Innovációs fejlesztés a Geometria Kft-nél

A projekt célja: egy egykapus közműegyeztetési rendszer tervezése, implementálása, értékesítése, valamint későbbi üzemeltetése és karbantartása (support). A projekt során elkészítendő rendszer segítségével létrehozható egy közműegyeztetési iroda.

A projekt tárgya: a közműegyeztetési iroda működéséhez szükséges informatikai támogatás megvalósítása, teljes szoftver életciklus nyomon követése. A projekt során elkészül a rendszer logikai és fizikai terve, megvalósul a szoftver és annak teljes körű tesztelése. Ezt követően kerül értékesítésre egy olyan külső fél számára, aki az egyeztetési irodát létrehozza. Cégünk vállalja a rendszer üzemeltetését, karbantartását (support) és igény szerinti továbbfejlesztését is. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt neve:
Innovációs fejlesztés a “GEOMETRIA” Kft-nél

Projekt leírás:

Alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Projekt száma: KMOP-1.1.4-09-2010-0114

A projekt időtartama: 2011.01.01-2012.03.31.

Kedvezményezett:
“GEOMETRIA” Térinformatikai Rendszerház Korlátolt Felelősségű Társaság;
1037 Budapest, Montevideo u. 6.

Közreműködő szervezet neve:
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
1539 Budapest, Pf. 684.
Tel: 06-40-200-617

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt: www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség: www.nfu.hu

eKÖZMŰ

Az engedélyes szolgáltatók feladata a közműegyeztetés, amelynek első lépése a közmű adatszolgáltatás. Az eKözmű használatával egy vállalaton belül vagy akár több engedélyes részvételével egységesíthető a közmű adatszolgáltatás, a folyamat a jelenlegi gyakorlathoz képest gyorsabbá és hatékonyabbá tehető. Az adatszolgáltatás függetleníthető a helyszíntől, bármely irodából elérhető valamennyi digitális térképi adat.

Kijelölt partnerek számára WEB alapú “önkiszolgáló” szolgáltatás is nyújtható.

A rendszerben rögzíthetők a terepen folyó munkálatok, azok engedélyezésének státusza követhető.

Az eKözmű alkalmas különböző forrásokból származó térképi adatok kezelésére, az interfészeivel az engedélyes szolgáltatók bármilyen típusú és formátumú digitális térképi adatai kezelhetők. Szolgáltatásai között megtalálható a (nem) érintettség vizsgálat.

A rendszer a pénzügyi interfészén keresztül támogatja az elszámolást, az adatszolgáltatás adatérték díjának kiszámítását és a számla összeállítását.

Az eKözmű használata mind az engedélyesek mind a közműegyeztetésben érintett partnereik számára üzleti előnyökkel jár, csökkenti a ráfordításokat, a számos párhuzamos folyamatot egy felületen keresztül teszi elérhetővé és követhetővé – ezáltal jelentősen gyorsítja a teljes folyamat átfutási idejét és csökkenti a kapcsolódó költségeket.

Haszon az engedélyes szolgáltatóknál:

  • csökkenő ráfordítás
  • gyorsabb folyamat

Haszon az ügyfeleknél:

  • gyorsabban elérhető adatszolgáltatás
  • WEB-es “önkiszolgálás”
  • csökkenő személyes helyszíni megjelenés
  • munkák térképi megjelenítése, azok státuszának követése

Az eKözmű az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, Európai Unió támogatásával készült.