Új szervezeti egység az EDF DÉMÁSZ-nál- Hálózat Hozzáférési Iroda (HHI)
2014. 3. 17.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. (DHE) 2014. február 1-től – francia anyavállalati minta alapján – új szervezeti egységet hozott létre, Hálózat Hozzáférési Iroda (HHI) néven. Az új iroda feladata a hálózaton vagy a hálózat közelében végzett munkák esetén a biztonságos munkakörnyezet kialakításának irányítása, és a tényleges munkavégzés engedélyezése.

Az iroda hatáskörébe tartozik többek között a tervezett feszültségmentesítések, az üzemzavarok, a feszültség alatti munkavégzések és az egyéb külső hozzáférésű munkák felügyelete. A Geometria Kft. 2013. augusztusában kapott felkérést az új szervezeti egység munkájának támogatását ellátó informatikai alkalmazások tervezésére és fejlesztésére. A támogatást egyrészt a hálózat hozzáférési igények beadását és követését biztosító HHI Ügykövető Modul, másrészt a hálózat hozzáférési ügyek integrált, zárt folyamat mentén történő menedzselését biztosító HHI Központi Modul látja el.

A rendszerek 2013. novemberében, határidőre átadásra kerültek, majd a két hónapos teszt- és próbaüzemet követően, 2014. február 1-én megkezdődött az éles üzem.