Geometria részvétel az 58. Mee Vándorgyűlésen, Konferencián, Kiállításon
2011. 9. 20.

Múlt héten lezajlott a Magyar Elektrotechnikai Egyesület hagyományos, kiállítással egybekötött 58. Vándorgyűlése. Idén a rendezvény helyszíne Szeged volt, a Hunguest Hotel Forrás, fő támogatója és társrendezője pedig az EDF DÉMÁSZ ZRt., illetve a MEE Dél-Alföldi Déri Miksa Koordinációs Központja. A nyolc plenáris ülés, a hetvenkét szekció-előadás és a szakmai kiállítás központi témaköre, mottója: “Kutatás + Fejlesztés + Innováció”.

A Geometria Kft., mint a Vándorgyűlés évek óta visszatérő szereplője, idén is képviseltette magát mind a kiállítók, mind a szakmai előadók között.

A konferencián a következő témákban és szekciókban hangzottak el kollégáink előadásai, jelentős érdeklődés kíséretében:

  • Gyimóthy Béla: Business Intelligencia módszerek alkalmazása a Smart Grid hálózati technológiák támogatására
  • Orlay Imre (ÉMÁSZ Hálózati Kft.), Szécsy Tamás: Hálózatok állapotfelmérése – integrált informatikai rendszer bevezetése az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoportnál
  • Csernák Gergely, Kaleha Zsolt: Műszaki folyamatok támogatása terepi mobil eszközök segítségével
  • Dunay András: A vagyongazdálkodás szabványa: PAS 55
  • Füredy Tamás: Nyilvántartási adatokon alapuló hálózat számítás – NEPLAN GIS kapcsolat

Standunkon megtekinthető volt a több közmű vállalatnál alkalmazott munkairányítási termékünk, a MIRTUSZ DÉMÁSZ-nál bevezetett verziója; az egységes közmű adatszolgáltató rendszerünk, az eKözmű; a HALÁSZ rendszer (Hálózati állapotfelmérési rendszer az ELMŰ-ÉMÁSZ részére); valamint az ELMŰ és MAVIR részére fejlesztett Google GIS rendszerünk.