Befejeződik a STEDIN gázfogyasztók pontosító migrációja
2011. 8. 8.

Az adatelemzéseket és a sikeresen végrehajtott pilot munkát követően áprilisban megkezdődött a teljes Haarlem gázszolgáltatási terület feldolgozása. A termelés folyamata egymásra épülő automatizált és manuális lépésekből állt, a korábbi fázisokban előállított technológiai eszközök használatával.

A feldolgozás a célrendszerben végzett változásvezetési tevékenységekkel és a párhuzamosan zajló más adatminőség-javító folyamatokkal együttműködve történt. A megrendelő a pilot kiértékelése alapján a fogyasztói adatok teljes körű újra migrálása mellett döntött. Az átadás első részében a migrációs adatbázisban előkészített adatok felhasználásával a Stedin éles (E-GIS rendszer) adatbázisának házi bekötés objektumai törlésre és frissítésre kerültek, az újonnan képzett fogyasztó objektumok pedig betöltésre. A projekt az adatbázis távoli elérésével végzett szerkesztési utómunkálatokkal fejeződött be.
A forrásként használt alfanumerikus házi bekötés nyilvántartás 150000 rekordjának 98%-a sikeresen migrálva lett a megfelelő pozícióba, a fogyasztói címadatbázissal összerendelve. Emellett 5200 db új csőszakasz és 2100 db állomás került felszerkesztésre. Az adatbázis átadása teljes topológiai ellenőrzést követően történt meg.