Sikeres pilot után folytatódik a WBGr projekt
2011. 8. 10.

A Groningeni Vízművek (Waterbredrijf Groningen-WBGr), Hollandia Groningen tartományának ivóvíz szolgáltató vállalata. A projekt feladata a korábban migrált vízhálózati és házi bekötés nyilvántartás teljes adatbázisának összetett minőségellenőrzése és javítása, amivel egyben a szolgáltatási területet lefedő digitális térképi adatbázis aktuálissá, pontossá válik.

A munka során a területekről és különböző forrásokból származó vízhálózatot érintő adatok érvényesítésre kerülnek a központi GE Smallworld NRM alapú hálózat-nyilvántartó rendszerben.

A megrendelő kérésére a pilot munkát a holland cég telephelyén hajtottuk végre ezév március-áprilisában, majd ennek sikeres befejezését követően a Groningeni Vízművek a projekt folytatása mellett döntött.

A jelenleg folyó feldolgozás nagymértékű manuális adatbázis szerkesztői tevékenységet jelent, amely távoli eléréssel a Geometria telephelyéről történik. A geometriás csoportvezetés és minőségbiztosítás mellett az operátori munkát alvállalkozók bevonásával hajtjuk végre. A feldolgozás és minőségellenőrzés adminisztrációja, valamint a feldolgozás aktuális állapotáról ripotok küldése webes felületen történik, amelyet a Groningeni Vízművek valós időben nyomon követhet.

A projekt tervezett befejezése 2011. december közepe.