Új ügyfél Hollandiában
2011. 2. 15.

A Geometria megbízást kapott a Groningeni Vízművektől vízhálózatának ellenőrzésére és minőségi javítására. A Geometria, holland ügyfélkörét bővítve, megbízást kapott a Groningeni Vízművektől vízhálózatának ellenőrzésére és minőségi javítására. A Groningeni Vízművek Groningen tartomány ivóvíz szolgáltató vállalata, fő szolgáltatásai: az ivóvíz, ipari víz, szennyvíz, laboratóriumi szolgáltatások, az energia és víz, valamint a nemzetközi együttműködések.

A cég által üzemeltetett vízhálózat hossza kb. 4800 km fővezeték.
A projekt fő célja egy teljes körűen feldolgozott vízhálózat és házi bekötés adatbázis elkészítése. A munka összetett minőségellenőrzést és az adatbázis javítását foglalja magába, célja különböző területekről, különféle forrásokból származó vízhálózatot érintő adatok érvényesítése a központi Smallworld NRM alapú nyilvántartási rendszerben. A minőségellenőrzés és javítás fő oka a migráció utáni állapot minőségi színvonalának emelése, a szolgáltatási területet lefedő digitális térképi adatbázis aktualizálása, pontosítása.

A projekt két részből áll: egy pilotból és a Groningen tartományhoz tartozó vízhálózat feldolgozásából. A pilotmunkát sikeresen végrehajtottuk a Vízművek telephelyén, amit a Megrendelő el is fogadott.

A projekt tervezett befejezése 2011. október vége.