Hálózati állapotfelmérés munkaszervezésének és terepi végrehajtásának támogatása az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságoknál
2011. 2. 27.

Befejezéséhez közeledik a HALÁSZ projekt első üteme, amely az elektromos hálózat ciklikus állapotfelmérési folyamatainak informatikai támogatását hivatott megvalósítani. A következő hetekben az oktatás után elindul a pilot üzem. A rendszer két modulból áll. A központi modul az állapotfelmérési munkák folyamat követését és végrehajtási monitoringját biztosítja a munka indítástól kezdve, a terepi végrehajtáson át egészen a minőség ellenőrzésig és lezárásig.

A HALÁSZ Mobil alkalmazás pedig a terepen dolgozó szerelő számára teszi lehetővé a felmért hálózati elemek állapot adatainak elektronikus, sablon alapú és a könnyű kezelhetőség érdekében érintőképernyős adatrögzítését.

      

A rendszer szorosan integrált az EEGIS hálózat-nyilvántartási rendszerrel, a terepi azonosításhoz szükséges nyilvántartási adatok innen kerülnek a jegyzőkönyvek űrlapjaira. A MIRTUSZ munkairányítási rendszerrel való kapcsolat pedig biztosítja, hogy a szerelő valamennyi munkáját, így az állapotfelmérést is, ugyanazon forrásból kapja.

A felmérések során összegyűjtött állapotleíró adatok mindegyike a nyilvántartás elemeihez kötött, lehetővé téve, hogy az engedélyes vállalat vagyongazdálkodásért felelős szervezeti egységei a karbantartási és rekonstrukciós stratégiát ennek ismeretében alakíthassák.