GEOMETRIA részvétel az ÖKO-AQUA 2010. IV. Nemzetközi Vízi Közmű Konferencián és Szakkiállításon
2010. 6. 20.

A Magyar Víziközmű Szövetség (MAVÍZ) 2010. június 16-18. között negyedik alkalommal rendezte meg az ÖKO-AQUA Nemzetközi Vízi Közmű Konferenciát és Szakkiállítást, melynek mottója “Válság és fejlődés. Újdonság – Aktualitás – Fontosság” volt. A rendezvény idén is a debreceni Főnix Csarnok területén került lebonyolításra. A hagyományos rendezvény a hazai vízi közmű szolgáltató szakma átfogó seregszemléje, ahol a vízipar szakmai újdonságaiba kaphatnak betekintést a látogatók.

Az ÖKO-AQUA 2010. rendezvényen 90 vízipari-kereskedelmi cég állított ki közel 1600 m2-en, míg a konferencián 850 szakember vett részt.

A szakkiállításon elsősorban szolgáltató és beszállító cégek mutatták be szolgáltatásaikat, termékeiket, köztük számos külföldi vállalat is. Az informatikai cégek között a Geometria Kft. is kiállított, standunkon a MIRTUSZ Munkairányítási Rendszer Fővárosi Vízművek Zrt-nél futó változatát, valamint a Fővárosi Vízművek Műszaki Informatikai Rendszerét (MIR), illetve annak megújított változatát lehetett megtekinteni.

A kiállítással párhuzamosan zajló konferencia négy szekcióban folyt, melyek az ivóvízellátás, a szennyvízelvezetés és -kezelés időszerű kérdéseivel foglalkoztak, illetve gazdálkodási, értékesítési, vállalatirányítási témákat tárgyaltak.
A konferencián a Geometria Kft. részéről elhangzott “A Fővárosi Vízművek Zrt. műszaki információs rendszerének rekonstrukciója” című előadás Fodor Attila prezentációjában. Az előadás betekintést adott a Fővárosi Vízművek MIR (Műszaki Informatikai Rendszer) rendszerének megújításánál alkalmazott új módszerekbe és rámutatott a régi és új rendszerek különbségeire.