Beruházási folyamat támogatása a Fővárosi Vízművek Zrt.-nél

2015. őszén indult a Fővárosi Vízművek beruházási tevékenységeit támogató alkalmazás megvalósításának első fázisa. Az első fázisban a beruházás-tervezés folyamatát nyomon követő modul került megvalósításra, melynek feladata az éves beruházási terv összeállításának és kezelésének támogatása, a munkafolyamat vezérlése az igények felmerülésétől az éves beruházási terv jóváhagyásáig. Az első modul 2016. júniusában állt éles üzembe, a 2017-es beruházási terv már a BerTi rendszerben készült.

A második fázis fejlesztési munkái 2016. szeptemberében kezdődtek, melynek során a beruházások megvalósításának, a beszerzés, kivitelezés, üzembe helyezés folyamatának támogatása került megvalósításra.

A projekt során a Mirtusz rendszer kibővült egy új mobil alkalmazással, melynek segítségével a Projektirányítási osztály műszaki ellenőrei  akár a terepen is adminisztrálhatják a kivitelezési munkák előrehaladását.

A második fázis egyik fő célja, hogy a BerTi rendszerben kezelt beruházási sorokra vonatkozó naprakész műszaki és gazdasági adatokat egy helyen el lehessen érni, riportokat készíteni. A BerTi rendszer a Mirtusz mellett kapcsolódik az SAP beruházási folyamatokban érintett moduljaival, így a Mirtuszban gyűjtött naturáliákban kifejezett előrehaladás és az SAP-ban szereplő gazdasági adatok egy felületen lekérdezhetők és elemezhetők.

A rendszer üzemi tesztje jelenleg folyik, az üzembehelyezés a tervek szerint idén április közepén történik.