Mirtusz Phone – Vízmű létesítményi modul

A Fővárosi Vízművek Zrt-nél használt Mirtusz munkairányítási rendszer elérésére korábban is több platformról volt lehetőség. A központi Mirtuszt asztali és laptop gépekről, a terepi Mirtusz Mobil alkalmazást táblagépekről, mobil kapcsolaton keresztül használják. Mindkét program a mi fejlesztettük. A létesítmények üzemellenőrzési munkáit ezidáig Windows CE alapú PDA eszközökről adminisztrálták. 2016-ban felkérést kaptunk a létesítményi modul megújítására.

Felmerült, hogy a létesítményi üzemellenőri feladatokhoz is, a Mirtusz Mobil táblagépes verzióját bővítjük ki. Azonban az elvárások között szerepelt, hogy kisméretű eszközön lehessen futtatni a Mirtuszt. Ezért esett a választás Android alapú eszközökre. A fejlesztés korai szakaszában több mobilt is megvizsgáltunk a Vízművekkel karöltve. Mivel a vonalkód olvasás fontos funkció, ezért a választás végül a Symbol TC55-ös gépre esett.

Az új Mirtusz Phone illeszkedik a Mirtusz Mobil kommunikációs rendszerébe. Az üzenet alapú kapcsolattartás lehetőséget ad az offline működésre, ami szükséges is, mert a szerelők gyakran járnak alacsony térerejű helyeken. A régi alkalmazás funkcióit megtartva, korszerű felhasználói felületet sikerült kialakítanunk. A felhasználók sikerült ismerős, mégis újszerű élményt kaptak.

A projekt célja a régi alkalmazás kiváltása volt. Ezt a célt sikerült teljesíteni, így már az Mirtusz Phone funkcióinak bővítésén dolgozunk.