További fejlesztések a MIRTUSZ munkairányítási rendszernél

Cégünk egyik kiemelt, stratégiai terméke a MIRTUSZ munkairányítási rendszer, amely a közép-hosszútávú fejlesztési menetrendjének megfelelően folyamatosan megújul, fejlődik. Az egyik legújabb irány a terepi munkavégzés további támogatása az AR (augmented reality) technológia alkalmazásával.
Az AR segítségével a terepen dolgozók olyan, egyébként szabad szemmel nem látható, de a munkájukat nagymértékben segítő információkhoz jutnak, amelyek révén jelentősen nő a munkavégzés hatékonysága és az elvégzett munka minősége, ily módon is hozzájárulva a közműszolgáltatók fenntartható környezetet támogató működéséhez.
Az AR segítségével a MIRTUSZ mobil megoldása képessé válik arra, hogy egy mobil eszközön át nézve a való világot megjeleníti 3D-ben, a nem látható tárgyakat a valós helyzetükbe illeszkedve. Azaz például a föld alatt húzódó, vagy épületekben lévő közmű hálózati elemek (vezetékek, elosztók, csövek), amelyek elhelyezkedése ismert, de éppen nem láthatók, egy mobil eszköz kamerája által vett képen 3D-ben, méretarányosan jelennek meg.
A fejlesztéshez a Geometria a saját pénzügyi forrásai mellett pályázatot nyújtott be a Magyar Kormány által meghirdetett vállalatok K+F+I tevékenységeit támogató felhívásra (GINOP-2.1.2-8.1.4-16).