Sikeresen vizsgázott a MIRTUSZ új erőforrás elosztó motorja

Az új ütemező motorra azért volt szükség, mert az ELMŰ-ÉMÁSZ a hálózati munkákat főleg egyszemélyes szerelő kocsikkal kívánja ellátni, ugyanakkor számos munkánál előírás a két szerelő jelenléte. Tehát szükséges, hogy az ütemező az ilyen munkákhoz képes legyen adott esetben két egyfős szerelő kocsit is odairányítani, amire a régi motor nem volt képes.
Ennél azonban többet is elvártunk az ütemező motortól! Ugyanis ha a munkát nem tudja jobban és költség-hatékonyabban megszervezni, mint a diszpécserek, akkor aligha fizetnének érte jelentős összeget. Ezt azonban be kellett bizonyítani.
A bizonyítását egy nagyszabású szimulációs modellel végeztük, amiben az egész Társaságcsoport egy negyedéves időszakának valamennyi tervezett és nem tervezett munkájára végeztük el az összehasonlító vizsgálatot. Az értékelés, melyet július 16.-án mutattunk be az ELMŰ-ÉMÁSZ szakembereinek, minden tekintetben pozitív eredményt hozott:
­ Jobb határidő-tartást eredményezett, a rögzített idejű, illetve a fogyasztókkal egyeztetett munkák esetén, mint a tényadatok,
­ a csoportos hibák elhárításának megkezdése ugyancsak kedvezőbben alakult a valóságosnál, és mivel
­ a munkák helyszínének megközelítéséhez szükséges utazási is kevesebbnek bizonyult, még jelentős költségmegtakarítás is kimutatható volt.

Így joggal számíthatunk más közművállalatok érdeklődésére is.