Digitális közműegyeztetés adatszolgáltatás WEB-es támogatása
2009. 7. 24.

A FŐTÁV Zrt.-nél jelenleg működő közműegyeztetés digitális adatszolgáltatásra készített WEB-es megoldást a GEOMETRIA. A szolgáltatást igénybe vevő egy webáruház felületén keresztül kérheti az általa igényelt adatokat. A megoldás lerövidíti az adatközlés idejét, növeli az adatszolgáltatások pontosságát és csökkenti az élőmunka igényt a FŐTÁV Zrt. oldalán.

A WEB-es alkalmazással mind a FŐTÁV Zrt. belső adat-szolgáltatását, mind pedig a külső ügyfelek igényeit ki lehet elégíteni. Lehetőség van egy előre befizetett keretösszeg “levásárlására” (prepaid), illetve a szolgáltatás utólagos kifizetésére is (postpaid).

Budapest áttekintő térképén térképrészleteket lehet keresni és kiválasztani.

A térkép több méretarányban is nagyítható, egészen az 1:25000-es méretaránytól az 1:500-as arányig. A térképrészlet kiválasztását követően, a választott közterület részletről különböző adatok kérhetők, e-mail-ben.

A rendszerben történő keresést egy gyors-kereső funkció is segíti.

A WEB-es felület kialakításánál fontos szempont volt, hogy az ügyfelek a webáruházaknál használt funkciókkal és az ott megismert fogalmakkal találkozzanak.

A könnyebb felhasználhatóság érdekében az ügyfél egy árkalkulátor segítségével azonnal láthatja az általa vásárolni kívánt tételek ellenértékét. A szolgáltatás keretében vásárolt adatokról ügyfélkörére vonatkozóan a FŐTÁV Zrt. többféle módon készíthet kimutatásokat, többek között akár egy bizonyos ügyfélre, egy adott időszakra vagy éppen az igénybe vett adatokra vonatkozóan.