ANTENNA HUNGÁRIA – NET.i

Az Antenna Hungária meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak. Fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, illetve -szétosztás, valamint a műholdas műsorszórás és -szétosztás. A telekommunikációs szolgáltatások fejlesztésével a cégcsoport egyre jelentősebb szerepet tölt be a távközlés területén is, 1998 óta üzemel Országos Transzport Hálózatuk, amely egy nagysebességű, az egész országot lefedő digitális, mikrohullámú gerinchálózat.

MEGOLDÁS
A NET.i rendszer az Antenna Hungária Zrt. eszköz-, áramkör- és optikai szál gazdálkodási rendszere. A NET.i rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználó egységes módszerrel gaz-dálkodjon a különböző, akár heterogén távközlési technológiák kapacitásaival.
A rendszer a Geometria által a távközlési hálózatok kezelésére kifejlesztett keretrendszer-re épül (GTT – Geometria Telecom Template) és annak egyes moduljait használja (áramkör és sávszélesség gazdálkodási modul, berendezés-technikai modul, kábeles mo-dul, valamint a jogosultság-kezelő modul). A NET.i minden műszaki adatot egy központi Oracle adatbázisban tárol. Az alkalmazás felhasználói felülete az Oracle Forms táblázatke-zelő hatékony eszközeire épül. Az rendszerbe integrált dokumentumkezelő az Oracle iFS-t (Internet File System) használja.


A NET.i legfontosabb objektumai a következők:

  • A kapacitások fizikai szintjén telephelyek, berendezések, kártyák, modulok, csatlakozók, berendezések fizikai kapcsolatai;
  • Logikai szinten távközlési csomópontok, portok, áramkörök;
  • A kábelhálózat szintjén különböző típusú rendezők (ODF, DDF) adatai, optikai kábelszakaszok, kötések,

A NET.i a fenti adatokra épülő, speciális riportokat kínál a felhasználónak elsősorban az eszköz leltár, áramkör kapacitásgazdálkodás, telepített technológiák, üzemvitel, hibaelhárítás támogatására.