NAVTEQ – ITA

Navteq olasz autónavigációs rendszer felújítása

A bevezetés célja: A Navteq megbízásából a Geometria Kft. 20 olasz provincia területét (48.000 km2) lefedő autónavigációs adatbázis felújítását hajtotta végre. A gyors és jó minőségben elvégzett munka annak volt köszönhető, hogy a Geometria többéves tapasztalattal és megbízható, hatékony technológiával rendelkezik az autónavigációs adatbázisok előállítása és felújítása területén.

Felhasználó: Navteq Olaszország
A projekt időtartama: 2003 – 2004.
A megrendelő képviselője: Giorgio Buttelli, vezérigazgató

Ez a technológia az úthálózat geometriájának meghatározásához, képes a különböző forrásokból származó adatokat – raszter és vektor térképek, digitális légi felvételek – együtt kezelni, és attribútum adatokkal – pl. utca- és település nevek, földrajzi nevek -, kiegészítve feldolgozni. A technológia megkülönböztetetten kezeli a navigáció szempontjából fontos tematikus tartalmakat, így alkalmas települések közti, vagy településen belüli autónavigációs adatbázisok előállítására egyaránt.

NAVTEQ ITA
 

A jó minőséget a technológiai folyamatba beépített eljárások biztosítják. A technológia LAN-ba kapcsolt munkahelyeken működik, így napi 15 000 km úthálózat feldolgozását is lehetővé teszi. Az olasz települések közti úthálózat geometriájának felújításához 1:5 000 és 1:10 000 léptékű raszter térképek és digitális légi felvételek kerültek felhasználásra, a már meglévő útadatok (ADAS) mellett. Az úthálózaton kívül rögzítésre kerültek a jármű-navigációt segítő egyéb térképi elemek is, pl. vasút- és vízhálózat, erdőhatárok, létesítmények, igazgatási határok.

A kifejlesztett technológiát olyan autónavigációs adatbázis-készítési feladatokra ajánljuk, amelyeknél igény a nagykiterjedésű úthálózat rögzítése különböző adatforrások felhasználásával, rövid idő alatt és jó minőségben. Az ilyen feladatokhoz költséghatékony megoldást nyújt.