NAVTEQ – Magyarország

Helyszíni Bejárás

A bevezetés célja: A projekt feladata Magyarország főúthálózatának a bejárása volt autóval. A bejárás során a feladat a bejárt útvonal GPS trackjének, valamint az érintett úthálózat közlekedési szabályainak rögzítése volt. Ez kiterjedt a már rendszerben lévő és az újonnan épült útszakaszokra is.

Felhasználó: NAVTEQ Corporation, Chicago, USA<
A projekt időtartama: 2006. április – 2006. augusztus
A megrendelő képviselője: Heinz Rottensteiner

 

Referenciaként a Navteq adatbázisából nyomtatott 1:1000, 1:500 méretarányú plottokat használtunk. A plottokon a Navteq standard jelölésrendszerét alkalmazva jelöltük a közlekedési szabályokat; közlekedési táblákat, útburkolati jeleket. A projekttagok gyakorlott, a Navteq által kiképzett operátorok voltak. A feladat végrehajtásához kétfős csapatokat alakítottunk ki. A csapat egyik tagja vezetett, a másik végezte a felméréseket, de mindkettejük képes volt ellátni mindkét feladatot. A projektet területileg osztottuk fel a csapatok között, a területen belüli sorrendről és a munkavégzés idejéről önállóan döntöttek.

 

A projekt terméke egy a GPS tracket tartalmazó digitális adatbázis, valamint a közlekedési szabályokat tartalmazó plottok halmaza volt.