NAVTEQ – USA

Navteq Megamap

A bevezetés célja: A projekt keretében az USA 25 állama területét behálózó 3 millió kilométernyi településközi úthálózat feldolgozását valósítottuk meg. Az utak igen változatos földrajzi környezetben és sűrűségben helyezkedtek el.

Felhasználó: Navteq Corporation (Chicago, USA)
A projekt időtartama: 2003. július – 2004. július
A megrendelő képviselője: Molly McLain<

NAVTEQ USA
 

A topográfiai különbségek az úthálózat beazonosításához használt ortofotók kiértékelésénél jelentkeztek.
A feladathoz biztosították a teljes feldolgozandó területet lefedő 1 méter / pixel pontosságú digitális ortofotókat, valamint a topográfiai térképeket MrSID formátumban. A két referenciát felhasználva minden navigálható, személygépkocsival, vagy terepjáróval járható utat konvertáltunk. Digitalizáltuk továbbá a vasutakat, az adminisztratív határokat (state, county) valamint a NAVTEQ által meghatározott kartográfiai elemeket (nemzeti és állami parkok, rezervátumok, temetők stb.) is.

A feldolgozáshoz belső fejlesztésű, gépjármű-navigációs adatbázisok előállítására fejlesztett applikációt használtunk, amely a hasonló munkák többéves tapasztalata alapján készült. Az elkészült adatbázist a meglévő navigációs térkép geometriai pontosítására, kiegészítésére használták oly módon, hogy az általunk felvett geometriára fél-automatikus eljárással átvették a már meglévő attribútumokat.