HÍREK & AKTUALITÁSOK

Víziközmű üzemeltetési folyamatok tervezésének és irányításának támogatása intelligens informatikai megoldással

Pályázat azonosító száma: 2018-1.1.2-KFI-2018-00044
Konzorciumvezető: Fővárosi Vízművek Zrt.
Konzorciumi tag: “GEOMETRIA” Kft.
Projekt címe: Víziközmű üzemeltetési folyamatok tervezésének és irányításának támogatása intelligens informatikai megoldással
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.
A szerződött támogatás összege: 121 881 025 Ft
A támogatás intenzitása: 46,63 %

A projekt keretében egy olyan zárt folyamatok mentén felépülő munkairányítási rendszer került kifejlesztésre és tesztelésre, amely a Fővárosi Vízművek Zrt. üzemeltetési folyamatainak informatikai támogatására az információvezérelt eszközgazdálkodás alapelveit követi.

Az új munkairányítási rendszer célja, hogy egységesen, automatizáltan, egy zárt rendszeren belül kezelje az FV Zrt. hálózati és létesítményi eszközein elvégzendő karbantartási tevékenységét a karbantartási munkák létrehozásától azok elszámolásáig. Az innováció révén a karbantartási folyamat zárttá tétele és automatizált megoldásokkal történő megtámogatása valósult meg.

A kifejlesztett megoldással a Fővárosi Vízművek Zrt. képessé vált a működésében rejlő további tartalékok feltárására, ami révén biztosítani tudja az új környezeti kihívásokra a fenntartható működést, az eszközállomány optimális és hatékonyabb gazdálkodásával nemzetgazdásági szinten is érezhetően hozzájárul a környezeti és természeti erőforrások fenntartható használatához, innovációja egyrészt más közműágazatokban, másrészt export piacokon is használható, eladható terméket eredményezett.