HÍREK & AKTUALITÁSOK

A Geometria Kft. nyerte az E.ON hálózatnyilvántartási rendszerének, az INIS-nek a korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárást

Az E.ON 2021. augusztus 17-én tette közzé EU-s közbeszerzési eljárásra vonatkozó hirdetményét az „INIS térinformatikai rendszer korszerűsítése” tárgyban (hivatkozási szám: EKR001036842021/8480). A tárgyi fejlesztési projekt az EU által finanszírozott Danube InGrid (hivatkozási szám: 10.7-0008-SKHU-W-M-20) projekt részeként került kiírásra

Geometria Kft. mellett további 3 pályázó, a GDI Magyarország Kft., az Asseco Central Europe Magyarország Zrt., valamint a Kermann Műszaki Fejlesztő és Tanácsadó Zrt.  vett részt a közbeszerzési eljárásban. A Geometria Kft. a közművek hálózatnyilvántartása céljából az általa kifejlesztett GeoGIS rendszercsalád bevezetését ajánlotta.

2022. szeptember 29-én került kihirdetésre a Geometria Kft., mint nyertes ajánlattevő. A projekt megvalósítására két év áll rendelkezésre. A projekt indító megbeszélésére az ELMŰ székházában került sor 2022. november 10-én.

GeoGIS rendszercsalád fő eleme a változásvezetést és összetett térinformatikai elemzést támogató, a Bentley OpenCities Map GIS alaprendszerre épített GeoGIS vastagkliens alkalmazás. Ezt egészíti ki a GeoGIS Portál vékonykliens alkalmazás, amely mind webes, mind Android és iOS mobil platformokon támogatja a hálózati adatok elérését és térképi megjelenítését. A család további tagja a Windows alapú terepi eszközökre optimalizált GeoGIS Mobil alkalmazás.

GeoGIS rendszercsalád rendszerei napi használatban vannak jelentős hazai közművállalatoknál, az ELMŰ-nél (E.ON csoport tagja), az MVM Émász-nál, a Fővárosi Vízműveknél és a Budapesti Közművek (FŐTÁV) Nonprofit Zrt.-nél.