HÍREK & AKTUALITÁSOK

Magyar Elektrotechnikai Egyesület 65. Vándorgyűlése

Idén 65. alkalommal rendezte meg a Magyar Elektrotechnikai Egyesület az éves Vándorgyűlést. A rendezvény helyszínéül a Visegrádi Thermal Hotelt választották a szervezők, fő témája a digitalizáció és a tiszta energia volt. Az érdeklődő szakemberek átfogó képet kaphattak a villamos ipar legújabb technológiai trendjeiről a plenáris és szekció előadások keretében továbbá a szokásos baráti találkozókon folytathattak eszmecserét.


A szekcióüléseken két kiváló kollégánk is lehetőséget kapott előadást tartani. Dunay András a „Tudatos
áttérés az adatvezérelt fenntartástervezésre és hálózatüzemeltetésre” címen osztotta meg ismereteit a
témában, míg dr. Für Attila, A kiterjesztett valóság és alkalmazása a közművállalatoknál” előadása volt
meghallgatható. Attila témáját az Elektrotechnika szakmai folyóirat is érdekesnek találta, ezért felkérést
kapott a lap szerkesztőitől egy hosszabb cikk megírására, melyet itt olvashatnak. Kollégáink sikereire ezúton is nagyon büszkék vagyunk.


Az előadásokon túl szponzorációval és saját standdal is jelen voltunk az az eseményen. Rengeteg ismerős és új érdeklődő kereste föl kiállítási helyünket. Kiemelt érdeklődésre tartott számot az innovatív kiterjesztett valóság modulunk, és a hagyományos rendszereink mellett, bemutattuk a megújított mobil munkairányítási megoldásunkat (MIRTUSZ mobil) is. A kemény munkát folytatjuk tovább, hogy jövőre ismét komoly technológiai fejlesztéseket mutathassunk be az érdeklődő szakembereknek.